Mega-aquarium Chimelong blijft uitbreiden

Het Chinese Chimelong Ocean Kingdom zou momenteel bouwen aan een 7,5 miljard Amerikaanse dollar kostende uitbreiding. Onduidelijk is wanneer de uitbreiding gereed zal zijn. 

Het nieuwe deel, Ocean World, zal een nieuw park worden dat apart toegankelijk is. Een grote brug zal het nieuwe park verbinden aan het bestaande park. Het nieuwe park zal ingedeeld worden in tien zones waar diersoorten uit alle wereldzeeën te zien zullen zijn door onder andere een 800 meter lange glazen tunnel.

Hoogtepunt van Ocean World moet een showstadion worden met 6800 zitplaatsen waar de show ‘Aurora Goddess’ te zien zal zijn. Vast staat dat er zeezoogdieren te zien zullen zijn tijdens deze show. Of er ook plaats is voor orka’s in deze uitbreiding is onduidelijk. Er doken meerdere foto’s van orka’s op die gemaakt zouden zijn op het terrein van Chimelong Ocean Kingdom en volgens eerdere CITES documenten zouden er negen orka’s zijn aangekomen in het Chinese park. Tot op heden zijn de dieren niet zichtbaar voor publiek.

Chimelong Ocean Kingdom is het grootste themapark van China en opende in 2014. Het park heeft een aquariumtank met een inhoud van 22,7 miljoen liter en is daarmee de grootste ter wereld. Het park huisvest onder andere walvishaaien, reuzenmanta’s, beloega’s, tuimelaardolfijnen, zwarte zwaardwalvissen en walrussen.


Concept schets van ‘Aurora Goddess’ show 

Reacties zijn gesloten.