Dolfijnenverblijf dierentuin Nürnberg is lek

Het dolfijnenverblijf in de dierentuin van het Duitse Nürnberg is lek. Het zoute water lekt door de wanden in het grondwater en heeft constructiefouten. Daarom wordt het verblijf dit jaar gerenoveerd. De dolfijnen verhuizen dan tijdelijk naar een ander verblijf.

De dolfijnenlagune met 5,4 miljoen liter zoutwater opende in 2011 en werd aan het oude, overdekte dolfijnenverblijf aangesloten. Wie voor de kosten van de renovatie op moet draaien is nog onduidelijk, momenteel voert de dierentuin daar een juridische strijd over met de bouwbedrijven.

De dieren verblijven tijdens de verbouwing in ‘Delphinarium II’. Momenteel wordt dat verblijf verbouwd om het weer gereed te maken voor de groep tuimelaardolfijnen.

In 1988 bouwde de dierentuin ‘Delphinarium II’  om hier onderzoek te verrichten en een succesvolle fok met dolfijnen op te starten. Het complex bestaat uit twee bassins van 177m2 en 78m2 en een diepte van 3,5 meter. Het verblijf is niet zichtbaar voor bezoekers. Of dit ook zo zal zijn tijdens de verbouwing van de lagune is onduidelijk.  Delphinarium II 

Reacties zijn gesloten.