Belgisch dolfinarium boekt beste resultaat in 10 jaar

Het Belgische Boudewijn Seapark behaalde vorig jaar het beste financiële resultaat in tien jaar. Maar liefst 300.000 gasten bezochten het park in 2016. Dat zegt commercieel manager Geertrui Quaghebeur.  

Het park in Brugge trekt ieder jaar rond de 300.000 bezoekers. Vooral scholen bezoeken het park vaker en maken gebruik van de educatieve programma’s die het park biedt. Maandelijks vinden er protesten tegen het houden van dolfijnen plaats voor de ingang van het park. Dit lijkt weinig invloed te hebben, want de winst van het park stijgt al jaren.

Het Boudewijn Seapark is het enige park met dolfijnen in België. Het park is eigendom van het Spaanse Aspro Parks. De afgelopen jaren lijkt het Spaanse concern constant te investeren in het Belgische park. Zo werd recent het dolfinarium verbouwd en opende een nieuwe waterattractie.

Reacties zijn gesloten.