Blijdorp wil tropische kas in Oceanium

Diergaarde Blijdorp heeft plannen voor een tropische kas in het Oceanium. Eerder werd al bekend dat het aquariumcomplex onder het plan ‘Oceanium 2.0’ de komende jaren grondig verbouwd zal worden, beetje bij beetje lijkt de invulling duidelijk te worden.

De tropische kas zal aan de zijkant van het Oceanium komen en wordt doorgetrokken tot aan het oude zeeotterverblijf. Welke diersoorten er precies in de kas zullen komen is nog onduidelijk. Onderstaande schets zou slechts een concept zijn.

Opvallend is dat op de schets ook te zien is dat het oude zeeotterverblijf een volière zal worden met zeehonden en zeevogels. Of dit al concreet is of enkel een idee is nog onduidelijk.

Afgelopen najaar heropende de koraaltunnel in het Oceanium nadat die werd opgeknapt met nieuw kunstkoraal en deels opnieuw werd ingedeeld. In de loop van dit jaar wordt daar nog een vernieuwd levend-koraalaquarium aan toegevoegd. Volgende maand wordt gestart met de bouw van een natuurbehoudscentrum met sterk bedreigde reptielen in het woestijngedeelte.

Op 5 februari organiseert vereniging Vrienden van Blijdorp een lezing over de vernieuwing van het Oceanium.

Concept nieuwe kas ‘Oceanium 2.0’

Reacties zijn gesloten.