Zoo Frankfurt bouwt pinguïnverblijf van 7,2 miljoen euro

Zoo Frankfurt is begin december gestart met de bouw van een nieuw Humboldt pinguïnverblijf. De bouw kost maar liefst 7,2 miljoen euro, het verblijf zal in 2018 af zijn.

Er is plek voor een kolonie van 60 tot 80 pinguïns. Het nieuwe verblijf in de Duitse dierentuin wordt vormgegeven als een rotsachtig landschap met broedholen, zand, grassen en struiken. Bezoekers kunnen de dieren vanuit verschillende invalshoeken en niveaus. De pinguïns zullen ook onderwater te zien zijn in een bassin van 435.000 liter water.

In de dierentuin zijn al jaren ezelspinguïns te zien, het verblijf is alleen verouderd. Ezelspinguïns komen voor in Antarctische gebieden en hebben een gekoeld verblijf nodig. Om kosten te besparen is daarom gekozen om deze soort te vervangen door Humboldt pinguïns. Zij kunnen wel het hele jaar door buiten blijven, ze komen oorspronkelijk voor aan de Pacifische kust van Noord-Chili en Peru.

Reacties zijn gesloten.