Zondag laatste orkashow in SeaWorld San Diego

Morgen wordt in SeaWorld San Diego de laatste ‘One Ocean’ orkashow opgevoerd. De show maakt plaats voor een nieuwe educatieve voorstelling in een meer natuurlijke setting.

‘One Ocean’ is sinds 2011 in alle SeaWorld parken te zien, het was de opvolger van de show ‘Believe’. De meer theatrale show vertelt bezoekers over bescherming van de oceanen. Met ‘One Ocean’ sloeg Seaworld een meer educatieve weg in die nu nog verder gevolgd lijkt te worden met de nieuwe voorstelling. De ‘One Ocean’ shows in Orlando en San Antonio zijn voorlopig nog wel te zien. In deze SeaWorld parken worden de shows respectievelijk in 2018 en 2019 vernieuwd.

Daar waar in voorgaande shows de educatie soms wat oppervlakkig was, lijkt het park tijdens de nieuwe voorstelling ‘Orca Encounter’ zich specifieker op natuurbescherming, educatie en natuurlijk orka-gedrag te richten. Naar verwachting is de voorstelling vanaf zomer 2017 voor het eerst te zien in SeaWorld San Diego. Tijdens de verbouwing van het decor zijn de orka’s wel te bekijken, in een ander naastgelegen bassin met onderwaterruit.

Artist impression van het nieuwe decor

SeaWorld San Diego opent deze lente ook een nieuw gebied met attracties, aquaria en interactieve educatie. In het gebied worden kinderen meegenomen op onderzoek in de oceaan. In 2018 opent het themapark een nieuwe achtbaan.

Het bedrijf SeaWorld Parks & Entertainment is sinds maart 2016 gestopt met het fokken van orka’s. Het houden van orka’s in gevangenschap ligt sterk onder vuur sinds de documentaire Blackfish in 2013.

Reacties zijn gesloten.