Zoo Barcelona stopt met houden dolfijnen

Zoo Barcelona zal voor het einde van 2018 afscheid nemen van haar dolfijnen. Dat heeft het bestuur van de Spaanse stad besloten. Eerder nog had het park plannen om een nieuwe lagune te bouwen, maar daar zag een nieuw gemeentebestuur van af. 

In augustus werd al bekend dat het plan voor een nieuwe lagune van zo’n 15 miljoen euro niet door zou gaan. In 2014 werd dit plan gepresenteerd ten gevolge van signalen van de provincie Catalunya om shows met dolfijnen te gaan verbieden.  Daarnaast stelt de European Association of Aquatic Mammals (EAAM) vanaf 2019 nieuwe verplichte richtlijnen op voor leden, daar voldoet het verblijf in Barcelona momenteel niet aan.  Het bassin in Barcelona is op dit moment zelfs het kleinste dolfijnenverblijf in Europa.

Momenteel verblijven er nog vier tuimelaardolfijnen in het park. Het is nog onduidelijk of de dieren naar een ander dierenpark of naar een afgezette baai in Griekenland zullen verhuizen.

Reacties zijn gesloten.