Merlin Entertainments wil beloega’s naar IJsland sturen

Merlin Entertainments wil de beloega’s van het Chinese Chang Feng Ocean World aquarium verhuizen naar een zeepen in IJsland. Daarvoor deed Merlin een aanvraag bij de IJslandse overheid. Eerder deed het concern al een aanvraag in Rusland, maar die werd geweigerd.

Toen Merlin het park in 2011 kocht ging dit samen met de belofte de dieren terug te brengen naar de natuur. Het concern is principieel tegen het houden van walvisachtigen in gevangenschap. Opvallend is wel dat de dolfijnen van het eerder gekochte Gardaland ook naar een Griekse zeepen zouden verhuizen, maar uiteindelijk in een ander park belandden. Hetzelfde gold voor de dolfijnen van het Duitse Heidepark welke verhuisden naar een andere dierentuin.

IJsland is niet onbekend met het zeepen fenomeen. In 1998 werd orka Keiko, de ster uit Free Willy, ook naar IJsland gebracht om hem voor te bereiden op een leven in de natuur. Dat bleek geen succes, want een jaar na zijn vrijlating stierf het dier in december 2003. Het is nog onduidelijk of de beloega’s van Merlin ook uitgezet zullen worden.

Reacties zijn gesloten.