Plannen voor nieuw aquarium op Tenerife

Er zijn plannen voor nóg een attractie met dieren op het Spaanse eiland Tenerife. Het Spaanse bedrijf HAI RE Aquarium heeft plannen om een aquarium te bouwen in Adeje. Afgelopen maandag gaf de plaatselijke overheid toestemming om het plan uit te voeren.

Het nieuwe aquarium zou een oppervlakte moeten krijgen van 15.000 vierkante meter en plaats bieden aan zo’n 900 soorten vissen en ongewervelden verdeeld over 70 aquaria. Er zullen geen walvisachtigen of shows te zien zijn in het nieuwe complex. De totale kosten worden geschat op 20 miljoen euro.

Opvallend is de keuze voor nog een attractie met dieren op Tenerife wel. Het eiland biedt ook al plek aan dierenpark Jungle Park, waterpark met aquarium Siam Park, apenpark Monkey Park, waterpark met dolfinarium Aqualand en het populaire Loro Parque. Verwacht wordt dat het aquarium de grootste concurrent zal worden van het Loro Parque. Momenteel wordt  ook op Gran Canaria gebouwd aan een aquarium, de eigenaar is Loro Parque.

Reacties zijn gesloten.