Russische orka verhuisd naar Moskou

De orka die vorig jaar werd gevangen voor de kust van Rusland verblijft al sinds haar vangst in een nettenpen nabij de Russische stad Vladivostok. Een Russische krant meldt nu dat er twee orka´s zullen verhuizen naar een nieuw te bouwen aquarium in Moskou.  Volgens de krant is één van die orka’s Narnia, een tweede orka zal nog gevangen worden. Het aquarium dat begin volgend jaar zal openen plant ook beluga’s, tuimelaardolfijnen en diverse soorten vinpotigen te gaan huisvesten. Waarschijnlijk zal een groot deel van deze dieren ook uit het wild komen.
In augustus 2012 werden twee orka’s gevangen. Eén dier zou ontsnapt of overleden zijn,  het vrouwelijke dier dat overbleef werd Narnia genoemd. In Rusland mogen jaarlijks tien orka’s gevangen worden. Wildvang van zeezoogdieren komt vaak voor in Rusland en de meeste dieren in Russische dolfinaria zijn dan ook gevangen in het wild.

Reacties zijn gesloten.