Parlevliet en Van der Plas zo duurzaam nog niet

Menig dierentuin en dolfinaria neemt haar haringen en makrelen af bij visleverancier Parlevliet en Van der Plas. En dat ook in de veronderstelling dat die vis duurzaam gevangen is, het bedrijf draagt het MSC keurmerk namelijk. Uit de uitzending van Zembla op 16 mei komen echter getuigen aan het woord met beschuldigingen waardoor het er op lijkt dat P&P alles behalve duurzaam vist. Goede, inmiddels al dode, vis die niet de juiste maat heeft zou overboord gegooid worden en door dubbele logboeken konden quota overschreden worden. MSC reageert op de aflevering en vind eigenlijk dat hen niets te verwijten valt, want zij laten de controles uitvoeren door onafhankelijke certificeerders. Daarnaast zou het allemaal nog maar bewezen moeten worden. Máár als zou blijken dat het allemaal niet in de haak is bij P&P dan kán het MSC certificaat ingetrokken worden. Wij zijn benieuwd, vrienden van MSC…

Reacties zijn gesloten.