Wetsvoorstel vrijlating orka Kshamenk

Na Lolita, Corky, Morgan en welke orka eigenlijk niet komt nu het voorstel om de Argentijnse Kshamenk uit te zetten in het wild. Initiatiefnemer is orkafluisteraar Roberto Bubas, hij diende een voorstel in bij de Argentijnse regering om Kshamenk te rehabiliteren en uiteindelijk vrij te laten. Daarbij vraagt hij de regering om financiering. Het lijkt vanzelfsprekend dat een rehabilitatieplan voor de kust van Argentinië uitgevoerd zal worden.
Kshamenk leeft al sinds 1992 in het magare bassin van het Argentijnse Mundo Marino. Tot 2000 leefde hij samen met een vrouwelijke orka. Kshamenk is overigens eigendom van de Argentijnse staat, aangezien het dier afkomstig is uit Argentijnse wateren. Deze eigendomsrechten zijn nooit overgedragen aan Mundo Marino. Recent werd er in Seaworld nog een jong verwekt met het sperma van Kshamenk.

Reacties zijn gesloten.