Rapport Seaworld belandt bij PETA


Als activisten ergens bovenop zitten, dan is het Seaworld wel. In december deed het Amerikaanse ministerie van Landbouw een inspectie in Seaworld en maakte daar een rapportage van. Peta kreeg het in handen, waarna het vorige week op internet belandde. In het rapport wordt vermeld dat in de bassins van de orka’s beton afbrokkelt. Bij de dolfijnen werd ook een bassin aangetroffen waarin beton afbrokkelt en roestplekken te zien waren. Dit zou tot infecties kunnen leiden, aldus het ministerie van Landbouw. Meest opvallend is nog wel dat de inspectie medicijnen ontdekte waarvan de houdbaarheidsdatum terug dateerde tot 2003.
Echter kan de vraag gesteld worden: waarom meldt Peta dit? Peta staat er om bekend dat zij dolfinaria liever vandaag dan morgen gesloten zien worden. Helpt dit daarbij? Nee, vrijwel zeker van niet. Seaworld zal de vastgestelde problemen oplossen en daarmee is de kous afgedaan bij het ministerie van Landbouw.

Reacties zijn gesloten.