Balidolfijnen ontvoerd?


Twee dolfijnen welke gehouden werden in een restaurant in Bali zouden ontvoerd zijn nadat een minister besloot dat de faciliteit gesloten moest worden. Nadat minister van Bosbouw, Zulkifli Hasan, de dieren eerder deze maand bezocht besloot hij door toenemende druk dat de show gestopt moest worden. Er zou sprake van zijn dat de dieren na een rehabilitatieprogramma van vijf jaar in het opvangcentrum van Rick O’Barry’s Dolphin Project uitgezet zouden worden in het wild.
Ondanks dat minister Zulkifli Hasan verbood nog langer shows te geven met de dolfijnen, bleef het restaurant dit doen. Dit leidde tot een protest op 22 februari, waarna de dieren op 23 februari verdwenen zouden zijn. Volgens een trainer van het restaurant zouden de dieren nog in het restaurant verblijven. Ze zouden later verhuisd worden naar Weleri, het thuiscentrum voor circusshows met dolfijnen in Indonesië. Volgens hem zou het ministerie het opvangcentrum van O’Barry ongeschikt vinden.

Reacties zijn gesloten.