Orka overleden in Spaanse Loro Parque

In het Spaanse dierenpark Loro Parque is vandaag een orka overleden. Het vrouwelijke dier vertoonde sinds gisteren abnormaal gedrag. 

Het gaat om de zestienjarige orka Skyla, een vrouwelijk dier dat sinds 2006 in het Spaanse Loro Parque verbleef. Het park meldt dat Skyla gisteren plotseling tekenen van ongemak vertoonde. Ondanks de inspanningen van experts waaronder dierenartsen overleed het dier vandaag. Er zal autopsie verricht worden op het dier, waarna het park hoopt de doodsoorzaak te achterhalen.

Skyla kwam in 2006 samen met drie andere orka’s vanuit verschillende SeaWorld parken naar Loro Parque op Tenerife. Op dit moment leven er nog zes orka’s op Tenerife, waaronder de in Nederland opgevangen orka Morgan.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>