SeaWorld ziet aantal bezoekers met 72% krimpen

SeaWorld ontving in 2020 flink minder bezoekers dan in 2019. De oorzaak ligt bij de sluiting van een aantal parken en capaciteitsbeperkingen als gevolg van de coronacrisis. 

In totaal ontvingen de twaalf parken van het concern 6,4 miljoen gasten in 2020. In 2019 waren dat er nog 22,7 miljoen. Een daling van bijna 72% in vergelijking met het jaar er voor. Een deel van de parken is maar beperkt geopend, zo is SeaWorld San Diego geopend als dierentuin en zijn alle attracties gesloten. Op dit moment zijn maar zeven van de 12 parken van het concern geopend.

De omzet van het concern daalde met 966,5 miljoen dollar naar 431,8 miljoen dollar in 2020. Er werd daardoor een verlies van 312,3 miljoen dollar geleden. Het concern geeft aan dat in het laatste kwartaal van 2020 financiële resultaten lijken te herstellen.

Opvallend is dat het bedrijf het op de beurs bijzonder goed doet. Een aandeel is momenteel 49,66 dollar waard, een aandeel van het concern stond nog nooit zo hoog. Op het dieptepunt van de crisis in april vorig jaar was een aandeel nog maar 9,05 dollar waard.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>