België buigt zich volgend jaar over sluiting dolfinarium Brugge

De Vlaamse overheid overweegt een einde te maken aan het houden van dolfijnen in het enige  dolfinarium van het land, het Boudewijn Seapark in Brugge. Uiterlijk volgend jaar volgt daar een besluit over.

De Vlaamse minister van dierenwelzijn Ben Weyts verwacht in 2022 met een besluit te komen over het houden van dolfijnen in België. Er wordt gesproken over een uitdoofbeleid voor het Brugse dolfinarium, waarbij waarschijnlijk een verbod op het fokken van dolfijnen zal volgen.

Weyts is duidelijk geen voorstander van dolfijnen in gevangenschap. Eerder al liet hij zich negatief uit over het Boudewijn Seapark. Eerder al werd wetgeving aangescherpt en zou het dolfinarium daardoor moeten investeren in een buitenbassin, wat het park volgens diverse kranten ook voor 2026 zou willen doen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>