Pretpark verhuist dolfijn niet, dier wordt geëuthanaseerd

Het Franse pretpark Parc Asterix heeft afgelopen weekend al haar dolfijnen verhuisd naar andere parken. De gezondheidstoestand van één dier was te slecht, waarna besloten werd het dier te laten inslapen.

Het gaat om dolfijn Femke, een vrouwelijk dier van circa 39 jaar oud. Het dier kwam in 2008 vanuit het Dolfinarium in Harderwijk naar het Franse pretpark. Toen Parc Asterix vorige week bekend maakte te stoppen met het houden van dolfijnen werd al bekend dat onduidelijk was of Femke een verhuizing naar een ander park zou doorstaan. Het dier leed aan lethargie en kreeg recent ademhalingsproblemen. Op advies van verschillende dierenartsen is het dier ingeslapen.

De andere dolfijnen van het park zijn vertrokken naar het Spaanse Mundomar en Oceanografic. Twee dieren vertrokken vorige week al naar Kolmarden in Zweden. Het besluit om te stoppen met het houden van dolfijnen volgt op een voornemen van de Franse overheid om het houden van dolfijnen te verbieden. Daarnaast zou het park een andere invulling willen geven aan het gebied waar het dolfijnenverblijf ligt. Parc Asterix hield dolfijnen sinds 1989.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>