Beloega-duo weer weg uit zeereservaat

De twee beloega’s die vorig jaar september naar hun exclusieve zeereservaat in IJsland verhuisden, zijn inmiddels weer terug bij af. Ze verblijven weer in een kleiner verblijf op het vaste land.

De reden voor het verplaatsen van het tweetal lag vooraf al gepland, aldus de leiding van het zogenaamde SEA LIFE Trust project. Vermoedelijk heeft de terugplaatsing te maken met de weersomstandigheden in de baai waar de twee beloega’s verbleven. Het plan is om de dieren in het voorjaar weer terug te brengen naar de afgezette baai.

De twee beloega’s kwamen in juni 2019 vanuit een Chinees aquarium naar IJsland. Daar werden de dieren klaargestoomd voor een verblijf in een afgezet stuk zee. Eigenaar van de twee dieren, Merlin Entertainment Group,  bracht de dieren naar IJsland om ze weg te halen uit de omstandigheden in China, waar men onder andere het verblijf te klein achtte. Ironisch genoeg verblijven de dieren nu opnieuw voor een langere periode in een vergelijkbaar verblijf zoals in China.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>