Belgische walrus op fokvakantie naar Duitsland

De Belgische dierentuin Pairi Daiza heeft een vrouwelijke walrus tijdelijk naar het Duitse Tierpark Hagenbeck gestuurd. De hoop is dat het dier zwanger raakt.

Petruska is geen onbekende in Hamburg, het dier kwam in 2019 vanuit een Spaans aquarium naar Hamburg. In maart 2020 vertrok het dier naar Pairi Daiza. Toen werd al gehoopt dat ze drachtig zou zijn van het mannetje in Hamburg, dat bleek niet het geval.  Omdat de paartijd in januari en februari valt wordt het dier nu tijdelijk opnieuw naar Duitsland gestuurd.

In Pairi Daize leven momenteel nog twee walrussen. In Hamburg leven met de komst van Petruska op dit moment zeven walrussen. In Europa zijn walrussen een zeldzame verschijning, enkel het Dolfinarium in Harderwijk huisvest ook een groep walrussen.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>