Frans pretpark herplaatst eerste dolfijnen

De eerste dolfijnen van het Franse Parc Asterix zijn al herplaatst. Twee dieren zijn verhuisd naar het Zweedse Kolmårdens Djurpark. Dat blijkt uit beelden van het transport. 

Het zou gaan om een 36 jarig mannetje genaamd Cecil, oorspronkelijk afkomstig uit SeaWorld Orlando en Guama, een 39 jarig mannetje welke werd geboren in het wild.  Beide dieren zouden afgelopen weekend al naar Zweden zijn vertrokken.

Het is onduidelijk waar de andere dolfijnen uit het pretpark herplaatst gaan worden. Het park houdt dit voorlopig geheim om ongeregeldheden door activisten tijdens het transport te voorkomen. Het lot van een ouder dier, Femke, is nog niet bezegeld. Volgens het park heeft het dier dermate ernstige gezondheidsproblemen dat een transport risicovol  zou zijn voor het dier. Het veertigjarige dier kwam in 2008 naar Frankrijk vanuit het Dolfinarium in Harderwijk. 

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>