Adviseur Franse overheid: over vijf jaar orka’s het land uit

Als het aan de Franse politiek adviseur Loïc Dombreval ligt zijn er over vijf jaar geen orka’s meer te vinden in Franse dierenparken. Die uitspraak volgt op het gepland verbod op het fokken van walvisachtigen in Frankrijk.

Voormalig dierenarts Dombreval werd door de overheid ingezet om de wet die de fok en import van walvisachtigen verbiedt te onderzoeken en verder vorm te geven. In september vorig jaar werd bekend dat de Franse overheid voornemend is om deze wet in te voeren. Deze week wordt duidelijk of de wet kan rekenen op voldoende steun.

In Frankrijk leven momenteel nog walvisachtigen in drie parken. Afgelopen zondag maakte Parc Asterix al bekend te stoppen met het houden van dolfijnen. In Marineland Antibes leven naast tuimelaardolfijnen ook vier orka’s, allemaal geboren in dat park. Waar deze dieren dan naartoe moeten benoemt de politiek adviseur niet, volgens hem zou zelfs vrijlating onderzocht moeten worden.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>