Frans pretpark stopt met houden van dolfijnen

Het Franse Parc Asterix stopt met het houden van dolfijnen. Het besluit is een gevolg op het verbod voor het fokken van walvisachtigen in Frankrijk.

Op dit moment verblijven er nog acht tuimelaardolfijnen en vijf Californische zeeleeuwen in het pretpark. In de komende twee maanden vertrekken de dieren naar andere dolfinaria in Europa. De dieren terugbrengen naar de natuur is volgens de directie van het park onmogelijk.

Vorig jaar werd bekend dat de fok en import van walvisachtigen in Frankrijk verboden zal worden. Enkele jaren eerder werd dat ook al afgekondigd, maar na een rechtszaak werd dat besluit teruggedraaid. Die mogelijkheid lijkt nu niet te bestaan.

Parc Asterix besloot drie jaar geleden al te stoppen met het houden van tuimelaardolfijnen, aldus directeur Nicolas Kremer. In de tussentijd is gezocht naar een geschikte plaats voor andere parken. Op de vraag of het een voorbeeld moet zijn voor andere parkeren reageert de directeur met afkeuring. Volgens de baas van het park heeft de overheid een politiek besluiten genomen, zonder een alternatief te bieden.

Het pretpark is van plan om op 2 april haar deuren weer te openen. Het showtheater zal niet gesloopt worden, het park is van plan om er een watershow aan te bieden.

Reageren

Je kunt de volgende HTML codes gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>