Beloega tweetal verhuist deze lente naar zeereservaat

De twee beloega’s die door het Sea Life Trust fonds naar IJsland werden verscheept, zullen deze lente hun intrek nemen in een zeereservaat. 

In juni vorig jaar vertrokken de twee witte dolfijnen vanuit het Chinese Changfeng Ocean World naar IJsland. Daar verblijven de dieren momenteel in een centrum waar ze worden voorbereid op een leven in het 32.000 vierkante meter grote zeereservaat. Het reservaat is een met netten afgezet stuk zee in Klettvik Bay. Die baai bood ooit ook plaats aan de bekende orka Keiko uit de filmreeks Free Willy. Na vrijlating overleed dat dier echter binnen 1,5 jaar. De twee beloega’s moeten de rest van hun leven slijten in het zeereservaat en worden niet vrijgelaten.

Het Sea Life Trust fonds is  opgericht door Merlin Entertainments, eigenaar van onder andere aquariumketen Sea Life. In 2012 kocht Merlin het Changfeng Ocean World en besloot om de twee beloega’s in het park een tweede leven te geven in een zeereservaat. Het concern is tegen het houden van het dolfijnen in gevangenschap en wil naar eigen zeggen een nieuwe stap zetten in het houden van dolfijnen in gevangenschap.

Impressie van het toekomstige zeereservaat

Reacties zijn gesloten.