Aangespoelde bruinvis sterft door steekwonden

Een bij Wijk aan Zee aangespoelde bruinvis blijkt neergestoken te zijn. Dat werd duidelijk na bevindingen van faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. 

Begin januari werd een overleden bruinvis gevonden op het strand bij Wijk aan Zee. In eerste instantie leek het dier enkel verwondingen aan zijn hoofd te hebben, waarschijnlijk aangebracht door een grijze zeehond. Het dier bleek echter ook diepe wonden te hebben in de borstholte. Tijdens onderzoek op de faculteit Diergeneeskunde werd bevestigd dat deze letsels werden toegebracht terwijl het dier nog in leven was. Er werd geconcludeerd dat het dier overleed aan steekwonden, een zeldzame doodsoorzaak.

Stichting SOS Dolfijn gaat uit van een goede intentie van de dader, die het dier waarschijnlijk uit zijn lijden wilde verlossen. Echter geven zij aan dat dit geen juiste gang van zaken is. SOS Dolfijn raadt aan contact met hen te zoeken, waarna het dier op een pijnloze manier geëuthanaseerd kan worden door een dierenarts.

Reacties zijn gesloten.