SeaWorld schikt voor 65 miljoen na misleiding over Blackfish film

Het Amerikanse SeaWorld betaalt 65 miljoen dollar aan haar aandeelhouders om een schikking te treffen. Aandeelhouders spanden een rechtszaak aan omdat het concern hen zou hebben voorgelogen over de gevolgen van de film Blackfish.

Het Amerikaanse concern is akkoord gegaan om voor 65 miljoen dollar een rechtszaak te schikken, nadat aandeelhouders meenden dat het concern hen verkeerd heeft voorgelicht over de economische effecten op het bedrijf nadat in 2012 de documentaire Blackfish in première ging.

SeaWorld trok in de jaren na de première van de film aanzienlijk minder bezoekers en daalde van 24,5 miljoen bezoekers in 2012 naar een dieptepunt van 21 miljoen bezoekers in 2016. Het bedrijf zei in eerste instantie dat die daling niets te maken had met de documentaire, maar later ontkrachtten medewerkers dit. Tot op heden ontkent noch bevestigd SeaWorld het foutief voorlichten van haar aandeelhouders.

Sinds 2017 ziet SeaWorld haar bezoekersaantal weer groeien en behaalde in 2018 weer meer dan 22 miljoen bezoekers. Het exacte bezoekersaantal voor 2019 is nog niet bekend gemaakt, maar vorig jaar werd al bekend dat het bezoek opnieuw aanzienlijk meer bezoekers trok.

Reacties zijn gesloten.