Spaans aquarium verbouwt oud walrussenverblijf

Het Spaanse aquarium Oceanogràfic in Valencia verbouwt haar voormalige walrussenbassin. Het nieuwe verblijf moet plaats gaan bieden aan zeehonden en diverse soorten vissen. 

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een verbouwing van het voormalige walrussenbassin. Op grote stickers op de onderwaterramen van het verblijf wordt gesproken over een Noord Atlantisch themaverblijf waarop gewone zeehonden en kabeljauwen zijn afgebeeld. Er leven al gewone zeehonden in Oceanogràfic, naar verwachting verhuizen deze dieren naar de grote witte koepel in het park waar ook drie beloega’s leven.

Vorig jaar vertrokken de drie enige walrussen van het Spaanse park naar de dierentuin van Hamburg in Duitsland. Daar verblijft het drietal tijdelijk, waarna de dieren zullen verhuizen naar een nieuw walrussenverblijf in het Belgische Pairi Daiza.

Reacties zijn gesloten.