Amerikaanse dierentuin schenkt entreegeld aan Australië

De twee dierentuinen in het Amerikaanse San Diego schenken een gehele dagopbrengst van entreegelden aan natuurbehoudprojecten in Australië na de bosbranden. 

De San Diego Zoo en het San Diego Safari Park schenken de totale entreegelden opbrengst van beide parken aan natuurbehoudprojecten die ten goede komen aan de dieren die slachtoffer werden van de bosbranden in het Australië. Beide dierentuinen doen al langer aan natuurbehoud in Australië en willen met deze donatie extra hulp bieden aan de getroffen gebieden daar.

In zowel de zoo als het safaripark in San Diego zijn koala’s te zien. Sinds november vorig jaar leven er in de zoo ook twee vogelbekdieren. Buiten Australië is dit de enige plek waar deze unieke diersoort te zien is. Door de droogte in Australië is de kans groot dat 75% van de wilde populatie uitsterft.

Reacties zijn gesloten.