SOS Dolfijn mogelijk naar Den Haag

Stichting SOS Dolfijn vestigt zich mogelijk in Den Haag. Binnen een half jaar moet de Haagse gemeente daar duidelijkheid over geven. 

Het nieuws over een mogelijke walvissenopvang in Den Haag valt te lezen in het coalitieakkoord dat in december werd gesloten tussen VVD, D66, GroenLinks, CDA en PvdA. Komende periode zal er onderzoek worden gedaan naar de mogelijkheden en kansen.

SOS Dolfijn reageert positief op het besluit. ‘Dat is de bevestiging dat het serieus wordt genomen’, aldus een woordvoerder van SOS Dolfijn. ‘Komend half jaar moet voor ons duidelijk worden waar we ons kunnen vestigen. We zijn met meerdere gemeenten in gesprek.’

De stichting verliet in 2017 haar locatie op het Dolfinarium, waar zij sinds 1991 verbleven. De stichting gaf aan dat de doelstellingen en visie tussen beide organisaties ver uit elkaar liggen, wat een einde maakte aan de samenwerking tussen het Harderwijkse zeezoogdierenpark en het opvangcentrum. In het verleden waren er ook al plannen om naar Ecomare en Anna Paulowna te vertrekken. Die plannen strandden uiteindelijk.

Reacties zijn gesloten.