Seaworld orkabloedlijn rijker

Afgelopen week beviel in Seaworld San Diego orka Kasatka van een jong, een mannetje. Anderhalf jaar geleden zou Kasatka geïnsemineerd zijn met sperma van de Argentijnse orka Kshamenk. Het dier leeft zonder soortgenoten, maar in gezelschap van tuimelaardolfijnen in Mundo Marino, een dierenpark aan de oostkust van Argentinië. Het dier zou zich minstens al twee keer eerder voortgeplant hebben met een soortgenoot in het Argentijnse park. Dit vrouwtje overleed drachtig in 2000. Six Flags zou in 2001 al eens geprobeerd hebben Kshamenk naar de V.S. te krijgen, dit mislukte uiteindelijk.
Seaworld lijkt steeds meer variatie aan te brengen in haar bloedlijnen, naast Kasatka zou ook orka Takara in Seaworld Texas geïnsemineerd zijn met sperma van Kshamenk. Haar jong wordt eind dit jaar verwacht.

Reacties zijn gesloten.