Amerikaanse dierentuin verwelkomt zeeolifant

In het Amerikaanse Pittsburg Zoo leeft sinds kort een jonge zeeolifant. Het dier werd eerder opgevangen door SeaWorld San Diego en bleek ongeschikt om weer uitgezet te worden in de natuur. 

Het twee jaar oude dier werd vier keer opgevangen door SeaWorld San Diego, maar werd steeds opnieuw ondervoed gevonden. Doordat het dier niet zelf kan overleven werd het dier niet uitzetbaar verklaard. Omdat SeaWorld San Diego zelf geen zeeolifanten heeft, werd aan Pittsburg Zoo gevraagd het dier een plek te bieden. Daar leeft al een andere zeeolifant.

Zeeolifanten zijn een zeldzaamheid in dierenparken. Enkele parken in Argentinië en Azië huisvesten de diersoort. In het verleden werden zeeolifanten ook in veel Europese dierenparken gehouden. De laatste zeeolifant stierf eind 2000 in Marineland Antibes.

Reacties zijn gesloten.