Spaanse baas zet orka’s in als troef

De Spaanse exploitant Parques Reunidos zou haar orka’s opnieuw inzetten om het exploitatiecontract van Oceanografic in Spanje te verlengen. De Spaanse exploitant zou een aantal orka’s van haar Franse Marineland naar Oceanografic willen verhuizen om druk te zetten op de gemeente van Valencia, zodat het contract voor de exploitatie van Oceanografic verlengd zou worden. In 2007 was er ook al sprake van een verhuizing van twee orka’s van het Franse park naar Oceanografic, dit heeft echter nooit plaatsgevonden. Destijds zou er ook een verband zijn tussen de verhuizing van de orka’s en een  exploitatiecontract.
De orka’s zouden in Oceanografic in het showbassin van de tuimelaardolfijnen geplaatst worden. Het bassin bevat 24 miljoen liter water en heeft een diepte van 10,5 meter. Het bassin in Antibes bevat 44 miljoen liter water en is daarmee het grootste zeezoogdierenbassin ter wereld.

Reacties zijn gesloten.