Zeeleeuwentrainer Neeltje Jans werd ontslagen na zoen met stagiaire

Deltapark Neeltje Jans heeft een zeeleeuwentrainer ontslagen nadat hij een stagiaire tegen haar wil in had gezoend. Uiteindelijk besloot de rechter dat het ontslag onterecht was. 

Het verhaal wordt uitgebreid uitgelicht in De Telegraaf. De medewerker van het waterpark probeerde de stagiaire te zoenen nadat zij samen een fles drank leeg hadden gedronken. De stagiaire was hier niet van gediend en duwde de man van zich af, waarna hij het nog een keer probeerde.

Vervolgens zette de medewerker de stagiaire onder druk om niets aan haar collega’s te vertellen. Dat deed zij uiteindelijk wel, waardoor de werkrelatie tussen de twee werd verstoord. Het management van het waterpark besloot de man te ontslaan.

Uiteindelijk stapt de man naar de kantonrechter, die hem gelijk geeft. Die geeft aan dat het gedrag van de man verwijtbaar is, maar niet zo ernstig dat hierop ontslag moet volgen. Het park heeft de man weer in dienst genomen, zijn salaris over de afgelopen maanden betaald én de juridische kosten opgehoest.

Reacties zijn gesloten.