Ouwehands Dierenpark had plannen voor orka’s

In de eerste jaren nadat Marcel Boekhoorn eigenaar werd van Ouwehands Dierenpark heeft het park plannen gehad om orka’s te gaan houden. Dat vertelt oud directeur Gerard Baars in een gesprek met dierentuinpodcast Zoo Inside

In een interview met Baars, oud directeur en later adviseur van Ouwehands Dierenpark , vertelt hij dat Marcel Boekhoorn in de periode kort nadat hij Ouwehands Dierenpark had aangekocht, hij interesse heeft gehad om een zogenaamd zeezoogdierencentrum te bouwen.

Baars deed destijds een voorstel om een oude steenfabriek aan de Nederrijn te kopen en daar dit centrum te realiseren. Hij leverde een ontwerp aan met binnen en buitenbassins die een uitstraling zouden hebben gebaseerd op Vancouver Island. De locatie moest bereikbaar worden met een kabelbaan of lopende band.

Baars geeft in het gesprek aan dat Boekhoorn volgens hem een soort fetisj heeft op zwart-witte dieren zoals orka’s. Opmerkelijk is dat hij vertelt dat voor het verkrijgen van orka’s zij geen contact zochten met andere parken, maar contact wilden leggen met IJslandse bedrijven.  Die zouden dan wilde orka’s op bestelling vangen.

Uiteindelijk ging het plan voor het zeezoogdierencentrum niet door omdat de locatie werd gebruikt voor woningbouw.

Reacties zijn gesloten.