Dolfinarium volgt koerswijziging met nieuwe dolfijnenshow in 2020

Het Dolfinarium zet haar koerswijziging in 2020 voort met een nieuwe dolfijnenshow. De show draait deze kerstvakantie al, maar gaat in het Paasweekend pas officieel in première.

Na meer dan zes jaar is er een nieuwe voorstelling te zien in de welbekende blauwe Koepel van het Dolfinarium. Al jaren liggen de voorstellingen in dit iconische gebouw onder vuur. Criticasters zeggen dat de voorstellingen niet meer van deze tijd zijn omdat er bijvoorbeeld geen educatief verhaal in de shows zat. Dat punt lijkt het Harderwijkse zeezoogdierenpark opgepakt te hebben en heeft haar nieuwe voorstelling Oceanica vol gestouwd met educatieve boodschappen. Zo leren bezoekers meer over dolfijnen, walvissen en bedreigingen in de natuur zoals vervuiling. Naast deze informatieve berichten bevat de show nog steeds springende dolfijnen die samen met hun verzorgers verschillende kunsten laten zien.

Opvallend is dat de voorstelling veel weg heeft van de dolfijnenshow in het Belgische Boudewijn Seapark. Daar heeft de voorstelling dezelfde educatieve opzet. Niet geheel toevallig hebben beide parken Aspro Group als eigenaar.

Het Dolfinarium is al jaren bezig met een koerswijziging. Die nieuwe koers werd ingezet toen het park werd overgenomen door Aspro Parks met de bouw van een waterpark. Inmiddels is dat waterpark uitgebreid met een aantal glijbanen. Verder werden enkele informatieve ruimtes over dolfijnen en roggen en haaien geopend. Het park probeert daarmee de negatieve tendens te keren. Onduidelijk is of dit lukt, omdat het park sinds 2018 haar bezoekersaantallen niet meer publiceert.

Reacties zijn gesloten.