Duitse Dierentuin huisvest negen walrussen

De dierentuin in Hamburg huisvest sinds deze maand negen walrussen. Door de komst van drie walrussen uit Spanje heeft het park de grootste groep walrussen ter wereld.

Op 18 december kwamen drie vrouwelijke walrussen vanuit het Spaanse Oceanogràfic naar de Duitse Dierentuin. Doel is om de drie dames kennis te laten maken met het mannetje in Hamburg, om er voor te zorgen dat de dieren drachtig raken. In Hamburg leeft momenteel de enige walrussenman van Europa die zich heeft voortgeplant. Medio maart volgend jaar verhuizen de drie dames naar Pairi Daiza in België. Daar wordt momenteel gebouwd aan een nieuw walrussenverblijf.

In 2013 nam de Duitse dierentuin de groep van vier walrussen uit de dierentuin van Moskou over. In de jaren daarna werden een aantal dieren geboren en ruilden de Duitsers een walrus met het Dolfinarium in Harderwijk. In mei dit jaar werd voor de vijfde keer een walrus geboren in Hamburg.

Met het vertrek van de drie walrussen stopt Oceanogràfic met het houden van deze soort. De dieren zouden voorlopig nog wel eigendom blijven het Spaanse park.

Reacties zijn gesloten.