Zeekoe geboren in Poolse dierentuin

In de dierentuin van Wroclaw in Polen is een zeekoe geboren. Dat blijkt uit foto’s die Scherpe Rugvinnen kreeg toegestuurd.

De Poolse dierentuin heeft het nieuws nog niet naar buiten gebracht, maar op foto’s is te zien dat het jong recent is geboren. De moeder van het dier kwam vorig jaar in september vanuit Singapore naar de Poolse dierentuin. Het dier zal destijds al drachtig zijn geweest, omdat de draagtijd voor zeekoeien tussen de 12 en 14 maanden ligt.

De dierentuin van Wroclaw heeft het grootste zeekoeienverblijf van Europa met een inhoud van meer dan 1,25 miljoen liter water. In Europa zijn er slechts 10 dierentuinen die zeekoeien houden. De fok verloopt mondjesmaat, vanuit EAZA (The European Association of Zoos and Aquaria) wordt er een fokprogramma (EEP) voor de Caribische zeekoe gecoördineerd.

Reacties zijn gesloten.