Dolfinarium hoopt op jonge walrus

In het Dolfinarium in Harderwijk is er opnieuw hoop voor een jonge walrus. Dit jaar lijkt het mannetje Nikolai eindelijk succes te hebben bij de dames.

Deze maand eindigt de paartijd voor de walrussen in het Harderwijkse park en de tweeëntwintig jaar oude mannelijke walrus Nikolai lijkt eindelijk twee dames voor zich te hebben gewonnen. Of er volgend jaar een walrusbaby geboren zal worden is nog niet duidelijk legt verzorgster Vanessa Schuurman uit aan De Stentor.

In het Dolfinarium leven momenteel vier walrussen, drie vrouwelijke dieren en een mannetje. In 2011 werd er voor het laatst een walrus geboren in het Dolfinarium, dat dier werd echter te vroeg geboren en overleed. Dertien jaar geleden werd voor het laatst met succes een walrus geboren, dat was walrus Raisa die tegenwoordig in de dierentuin van Hamburg leeft.

Reacties zijn gesloten.