Russische handel in zeezoogdieren met China gestegen met 32%

In 2016 is de opbrengst van Russische handel in zeezoogdieren naar China met maar liefst 32% gestegen. Onder andere orka’s, beloega’s en walrussen gingen de grens over. 

In 2016 verkocht Rusland tientallen zeezoogdieren aan China die zorgden voor een omzet van 6,8 miljoen Amerikaanse dollar. Dat is een stijging van 32% ten opzichte van 2015. Rusland’s aandeel in de wereldwijde handel in zeezoogdieren is 53%, daarmee is het land  s’ wereld grootste leverancier van in het wild gevangen zeezoogdieren. Japan volgt op de tweede plaats met een aandeel van 24%.

Alleen al in de eerste drie maanden van 2017 verkocht Rusland zeezoogdieren aan China met een totale waarde van 708.000 Amerikaanse dollar. De negen orka’s in het Chinese Chimelong Ocean Kingdom zijn ook afkomstig uit Rusland.

 

Reacties zijn gesloten.