Blijdorp gaat Oceanium uitbreiden

Diergaarde Blijdorp wil het Oceanium uitbreiden met een hal voor onder andere komodovaranen en halfapen, dat is te lezen in het magazine van de Vereniging Vrienden van Blijdorp.

Eerder wist Scherpe Rugvinnen al te melden dat Blijdorp een tropische kas wilde toevoegen aan het aquariumcomplex. In het lijfblad van de vriendenvereniging is te lezen dat op de plek van het huidige verblijf voor manenwolven, galapagosschildpadden en het buitenverblijf voor woestijnvossen een uitbreiding moet komen. De overdekte uitbreiding krijgt de titel ‘Eilandhoppen’ en is onderverdeeld in drie eilanden.

Op het eerste eiland, Madagaskar, kunnen bezoekers tussen ringstaartmaki’s doorlopen. De dieren krijgen daarbij ook een buitenverblijf dat overdekt zal worden met een net. Het tweede eiland Komoda zal plaats bieden aan de al in het park aanwezige Komodovaranen die te zien zullen zijn in twee open verblijven. Op het laatste eiland, Galapagos, lopen bezoekers straks via een verhoogd pad door het verblijf voor Galapagosschildpadden.

Wanneer alles volgens planning verloopt zal in 2019 worden begonnen met de bouw van de uitbreiding. De vereniging Vrienden van Blijdorp kan mede door middel van een erfenis een financiële bijdrage leveren aan het project.

Concept uitbreiding ‘Eilandhoppen’

Reacties zijn gesloten.