Chinees aquarium krijgt grootste orkaverblijf ter wereld

In het Chinese Chimelong Ocean Kingdom wordt momenteel gebouwd aan het grootste orkaverblijf ter wereld. Het verblijf moet in 2020 klaar zijn.

Momenteel wordt er door Chimelong gebouwd aan een complex voor orka’s. Het grootste bassin van dat verblijf wordt 100 meter lang en 30 meter breed. In dat verblijf komt ook de grootste onderwaterruit ter wereld met een breedte van 46,2 meter en een hoogte van 8,2 meter. Op foto’s is te zien dat achter dat bassin nog drie kleinere bassins worden gebouwd. Volgens berekeningen waarbij er van uit wordt gegaan dat alle bassins minimaal 9 meter diep zullen zijn zal het totale verblijf een inhoud krijgen van 45 miljoen liter water.

Op dit moment staat het grootste orkaverblijf ter wereld in Marineland Antibes in Frankrijk. Dat verblijf heeft een inhoud van 44 miljoen liter water. Daar heeft het diepste bassin een diepte van 11 meter. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen de bassins in Chimelong ook een diepte van 11 meter of dieper.

Op dit moment heeft Chimelong Ocean Kingdom al negen orka’s rondzwemmen afkomstig uit Russische wateren. Naast onder andere beloega’s, tuimelaardolfijnen en walrussen huisvest het park ook walvishaaien in reuzenmanta’s in op dit moment de grootste aquariumtank ter wereld met een inhoud van 22,7 miljoen liter.

Reacties zijn gesloten.