Roemeens dolfinarium wil laatste dolfijnen uit Barcelona

De dolfijnen van Barcelona Zoo komen volgens Adrian Bîlbă, directeur van Dolfinariu Constanta, naar Roemenië als de nodige aanpassingen worden gedaan in het Roemeense dolfinarium. 

Het Roemeense dolfinarium wil haar dolfijnenverblijf gaan uitbreiden door een bassin met een inhoud van 3 miljoen liter water toe te voegen. Daarmee zou het volgens directeur Adrian Bîlbă voldoen aan de Europese eisen. Er zou hem toegezegd zijn dat wanneer het huidige bassin wordt uitgebreid hij de zes dolfijnen van Barcelona Zoo zal krijgen. Op dit moment heeft het Roemeense dolfinarium twee dolfijnen in een bassin van 1,2 miljoen liter water.

Barcelona Zoo heeft op dit moment zes dolfijnen in haar bezit. Twee dolfijnen zijn uitgeleend aan Oceanografic in het Spaanse Valencia, de andere vier dolfijnen leven nog in de dierentuin zelf. Het park heeft eerder bekend gemaakt eind 2018 te willen stoppen met het houden van dolfijnen.

Reacties zijn gesloten.