Dolfinarium stopt met beheer fokprogramma tuimelaardolfijn

Het Dolfinarium in Harderwijk heeft het beheer van het fokprogramma van de tuimelaardolfijn overgedragen aan het Griekse Attica Zoological Park. 

In een recent uitgegeven overzicht met EAZA fokprogramma’s is te zien dat het European Endangered Species Programmes (EEP) voor de tuimelaardolfijn nu wordt beheerd door de Griekse dierentuin Attica Zoological Park. Sinds 2011 werd het fokprogramma beheert door het Dolfinarium in Harderwijk, dat werd gecoördineerd door dierenarts Niels van Elk. Op LinkedIn is te zien dat Van Elk sinds september niet meer werkzaam is bij het Harderwijkse park. De wijziging in beheer van het fokprogramma staat waarschijnlijk in verband met zijn vertrek.

Het Dolfinarium is samen met zo’n 300 dierentuinen en aquaria in Europa verenigd in de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA). Vanuit deze organisatie worden diverse fokprogramma’s gecoördineerd om dierpopulaties in dierenparken gezond te houden. Het Dolfinarium blijft wel lid van de EAZA en blijft ook deelnemen aan het fokprogramma voor de tuimelaardolfijn.

Reacties zijn gesloten.