Toch geen fokverbod dolfijnen en orka’s in Frankrijk

De Franse Raad van State heeft het nieuwe fokverbod voor dolfijnen en orka’s in Frankrijk vandaag geannuleerd. Volgens de hoogste rechter werd de wet aangenomen na een onrechtmatige procedure.

In mei vorig jaar werd in Frankrijk een wet aangenomen voor strengere wetgeving voor het houden van dolfijnen en orka’s. Een aantal dagen later werd de wet uitgebreid met een verbod op het fokken van beide diersoorten. De Franse dolfinaria en de Europese dierentuinorganisatie EAZA reageerden verbijsterd. Marineland Antibes, Parc Astérix en Planète Sauvage gingen met succes bij de Raad van State in hoger beroep tegen het besluit.

Volgens dierentuinorganisatie EAZA is het baren van een jong natuurlijk gedrag dat zeer belangrijk is het voor het welzijn van dolfijnen in gevangenschap. Daarnaast draagt het laten zien van dolfijnen aan het publiek bij aan bewustwording en natuurbescherming. “De uitspraak van de Raad van State is geweldig nieuws voor onze dieren en de dierentuinen in Frankrijk”, zei Pascal Picot, directeur van Marineland Antibes, vandaag.

Reacties zijn gesloten.