Jaaroverzicht 2017: meest gelezen artikelen

Dit zijn de 15 meest gelezen artikelen van 2017 op Scherpe Rugvinnen:

 • 6 februari – Blijdorp onthult ideeën verbouwing Oceanium
  In februari maakte Diergaarde Blijdorp bekend wat er onder de werknaam ‘Oceanium 2.0’ zal veranderen in één van Nederlands grootste aquariumcomplexen. Diverse gebieden zullen opnieuw ingericht worden, de ingang van het complex wordt verplaatst en de wens is om een tropische kas toe te voegen.
  .
 • 25 februari – Chimelong Ocean Kingdom presenteert 9 orka’s
  Ondanks dat er al langer geruchten de ronde gingen, ontstond er wereldwijd verbijstering toen het Chinese Chimelong negen orka’s liet zien aan de pers.  In een speciaal gebouwd complex verblijft een groep zwart-witte reuzen die zijn gevangen in Russische wateren.
  .
 • 14 maart – Verkiezingen: PvdD tegen dierentuinen
  Met de verkiezingen voor de deur blijkt dat de Partij voor de Dieren de enige politieke partij is die dierentuinen wil sluiten en ze omvormen tot opvangcentra. De PvdD is de enige partij in Nederland die dit standpunt draagt.
  .
 • 22 maart – Video: ruit zeekoeienbassin Burgers’ Mangrove geplaatst
  In Burgers’ Zoo wordt ondertussen doorgebouwd aan de Mangrove. Een ecodisplay waarin zeekoeien, diverse soorten krabben, vissen en vlinders  een onderkomen krijgen. In maart wordt de panoramaruit geplaatst die onderwaterzicht zal bieden op de zeekoeien.
  .
 • 22 mei – Dolfijnenjagers krijgen toestemming voor jacht op meer soorten
  In het Japanse Taiji mag sinds dit jaar op elf dolfijnensoorten gejaagd worden. Ook witlipdolfijnen en snaveldolfijnen kunnen nu ook ten prooi vallen aan dolfijnenjagers.
  .
 • 26 mei – Dolfinarium start met bouw waterpark
  Eigenaar Aspro start in het Harderwijkse zeezoogdierenpark met de bouw van een waterpark. Het concern wil  daarmee een nieuwe weg voor  het park in slaan. Het lukt niet om het waterpark deze zomer al te openen. Tot op heden hebben bezoekers nog geen gebruik kunnen maken van de attractie.
  .
 • 2 juni – Zeeleeuw Billy overleden in Blijdorp
  Californische zeeleeuw Billy, een icoon van Diergaarde Blijdorp, overlijd op 25-jarige leeftijd. De oorspronkelijk uit Ouwehands Dierenpark afkomstige zeeleeuw stierf op een respectabele leeftijd.
  .
 • 29 juni – Live: Burgers’ Zoo verhuist zeekoeien naar Mangrove
  Binnen negen maanden is het Burgers’ Zoo gelukt een overdekte Mangrove te bouwen. Eind juni worden de drie zeekoeien vanuit de Bush naar het complex verhuisd, waar ze vanaf 12 juli te zien zijn.
  .
 • 17 augustus – Video: Zeearend grijpt pinguïn in Avifauna
  In augustus besluit een Amerikaanse zeearend in Avifauna een bezoek te brengen aan het pinguïnverblijf in het park en belaagt daarbij een Humboldtpinguïn. De pinguïn wordt uiteindelijk bevrijdt door dierverzorgers en kwam er zonder kleerscheuren van af.
  .
 • 21 augustus – Japanse dolfijnenjagers mogen 1.940 dolfijnen doden
  In augustus wordt bekend dat er in Taiji 120 dolfijnen meer gedood mogen worden dan tijdens het vorige jachtseizoen. Wereldwijd wordt er ontstemd gereageerd op het besluit van deze omstreden Japanse traditie.
  .
 • 22 augustus – Zeehond ontsnapt in Dierenrijk
  In Dierenrijk ontsnapt een gewone zeehond uit zijn verblijf en verkast naar de vijver in het flamingoverblijf. De oorzaak ligt volgens de dierentuin bij spanningen tussen de zeehonden.
  .
 • 29 augustus – Pairi Daiza vraagt bouwvergunning aan
  Er komt eindelijk meer duidelijkheid over de toekomstplannen van Pairi Daiza als het park een bouwvergunning aanvraagt voor de  bouw van een poolgebied dat de naam ‘La Terre du froid’ draagt.
 • 6 oktober – Mega-aquarium Frankrijk wordt gevuld met water
  De grootste aquariumtank van Europa wordt in oktober gevuld met water. Het duurt enige tijd voordat het water gereed om de eerste vissen te huisvesten. Het mega-aquarium zal pas in 2018 haar deuren openen.
  .
 • 24 oktober – ‘Wilderness’ Pairi Daiza in 2018 open
  Het wordt bekend dat Pairi Daiza in 2018 het haar nieuwe uitbreiding wil openen. Het poolgebied moet onder andere bruine beren, wolven, elanden en Stellerzeeleeuwen huisvesten. De bouw van de uitbreiding was in oktober nog niet gestart.
  .
 • 3 december – Orka Morgan wordt moeder
  Een Spaanse krant brengt groot nieuws als Loro Parque bevestigd dat orka Morgan een jong krijgt. Het Spaanse park, dat inmiddels eigenaar is van alle orka’s, zal dan in totaal zeven orka’s gaan huisvesten. Het jong wordt begin 2019 verwacht.

De redactie van Scherpe Rugvinnen maakt zich klaar voor een nieuw jaar met veel nieuws en onthullingen. Tot in 2018!

Reacties zijn gesloten.