Vrijgelaten dolfijnen vermist

De twee dolfijnen die in juli in Zuid-Korea werden vrijgelaten zijn vermist. De dieren kunnen niet meer worden getraceerd. 

Het is opvallend dat het niet duidelijk is waar de twee dieren verblijven. Zuid-Korea liet al eerder dolfijnen vrij en was daarbij in staat de dieren te volgen. De twee dieren die in juni werden vrijgelaten zijn echter niet meer getraceerd. Experts denken dat de dieren naar een andere regio zijn getrokken of dood zijn, omdat de dieren niet voldoende voorbereid zouden zijn op een leven in de natuur.

In mei werden de twee tuimelaardolfijnen, afkomstig uit een themapark, opgevangen in een zeepen in Zuid-Korea. De dieren zouden illegaal gevangen zijn waarna de regering van het Aziatische land besloot de dieren terug naar zee te sturen.

Reacties zijn gesloten.