Loro Parque wil orkabassin uitbreiden

Volgens Javier Almunia, directeur Loro Parque Fundación, wil het park haar orkaverblijf over drie of vier jaar uitbreiden.

Momenteel is orka Morgan vijf à zes maanden drachtig en haar jong wordt begin 2019 verwacht. Het park wil wachten met de uibreiding totdat het jong is geboren. De bouwwerkzaamheden zouden een slechte invloed kunnen hebben op de zwangerschap en het jong. Loro Parque heeft nu vier orkabassins. Met de komst van het jong zal het Spaanse park in totaal zeven orka’s gaan huisvesten.

Het orkaverblijf in Loro Parque werd in 2005 geopend. De bassins hebben een inhoud van 22 miljoen liter water en zijn op het diepste punt 12 meter diep. In 2005 kwamen vier orka’s vanuit een aantal SeaWorld parken naar Tenerife. Sinds dit jaar is Loro Parque eigenaar van deze orka’s.

Eergisteren opende Loro Parque nog een nieuw aquarium op het eiland Gran Canaria.

Reacties zijn gesloten.