Mega-aquarium geopend op Gran Canaria

Grootste aquariumruit van Europa

Gisteren is het nieuwe aquarium Poema del Mar geopend op het Spaanse eiland Gran Canaria. In mei 2015 werd gestart met de bouw van de nieuwe attractie.

Op social media doken de eerste beelden op van het aquarium dat werd gebouwd door de eigenaren van het bekende Loro Parque. Op de beelden is te zien dat de eerste dieren een verblijf hebben gekregen in het aquariumcomplex.

In de tropenhal zijn al diverse soorten zoetwatervissen, schildpadden en een krokodil te zien. In het middendeel van het complex bevindt zich een cilindervormig aquarium met een inhoud van 400.000 liter water waar onder andere zwartpuntrifhaaien en een zebrahaai leven. De grote aquariumtank met een inhoud van 5,5 miljoen liter water huisvest vele soorten vissen, zandtijgerhaaien, zandbankhaaien, pijlstaartroggen en gitaarroggen. De enorme onderwaterruit van 36 meter breed en 7 meter hoog is de grootste ruit van Europa en ongetwijfeld de publiekstrekker van het aquarium. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere aquaria met zeeschildpadden en kleurrijke vissen te zien in het gebouw van totaal 8.500 vierkante meter.


De bouw van het aquarium kostte 30 miljoen euro, het doel is om jaarlijks een half miljoen bezoekers te trekken. Een entreekaart kost 25 euro en het bezoek zal gemiddeld zo’n 2,5 uur duren volgens het aquarium.

 

Reacties zijn gesloten.