Video: IJsberen geboren in Gelsenkirchen en Berlijn

Deze maand zijn er in ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen en Tierpark Berlin ijsberen geboren.

Op 4 december werden er in Gelsenkirchen drie ijsberen geboren, helaas stierven twee jongen een een paar dagen na de geboorte. In Berlijn kwamen er op 8 december twee ijsbeertjes ter wereld, één jong werd doodgeboren. De overgebleven jongen in beide dierenparken maken het goed. De komende maanden blijven de moeders en jongen in winterrust in speciale kraamruimtes. Eind februari of maart komen ze naar buiten en zijn de witte dieren te zien voor publiek.

Dat jonge ijsberen snel overlijden is niet ongebruikelijk. Over 45% van de jongen redt het niet. De eerste 10 dagen zijn erg kritiek. Bij de geboorte is een ijsbeerjong zeer kwetsbaar, het dier is dan nog niet veel groter dan een cavia.

Reacties zijn gesloten.