Zeehondencrèche verwijdert deel staartvin zeehond

Zeehondencrèche Pieterburen heeft bij een opgevangen zeehond een deel van de achtervin verwijderd. Dit was nodig omdat het dier een ernstige verwonding had. 

De grijze zeehond, die de naam Joline kreeg, ging op 8 december onder het mes. Een zeehond heeft twee staartvinnen met ieder vijf tenen. Het dier had een ernstige verwonding en infectie aan het derde teenbot. Tijdens de operatie zijn twee tenen volledig weggehaald en is de huid tussen de tenen volledig gereconstrueerd.

Het veterinaire team van het zeehondencentrum werd tijdens de operatie ondersteund door een ervaren dierenarts en twee plastisch chirurgen die vrijwillig meewerkten. Pieterburen verwacht dat de zeehond geen hinder zal ondervinden omdat de huid tussen de tenen volledig intact is gebleven. De verwachting is dan ook dat de zeehond weer uitgezet kan worden in zee.

 

Reacties zijn gesloten.